Sinaasappeltaartjes

 

Een tijdje terug deelde ik hier het recept van healthy kwarktaartjes, verantwoord van iets lekkers genieten wie wil dat nu niet. Samen met mijn zoon Gijs waren we recepten voor Pasen aan het bedenken en hij vond dat de kleur van een ei erin terug moest komen. Zodoende werden het vanille kwarktaartjes met een laagje sinaasappel. In de bodem moest chocola want dat stond voor de paashaas aldus mijn zoon!Wat heb je nodig

Bodem:

 • 100 gram havermout

 • 100 gram medjoul dadels

 • 2 el cacaopoeder

 • 1 tl vanille aroma

 • 2 el honing

 • 50 gram kokosolie

Vulling:

 • 6 blaadjes gelatine

 • 500 gram kwark

 • zakje vanille suiker

 • 1 tl vanille aroma

 • 3 sinaasappel (geschild)

Stappenplan Sinaasappeltaartjes

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Wil je een vegetarische variant voor de gelatine gebruik dan agar-agar. Dit heeft wel een grotere bindkracht dus pas de hoeveelheid voor het recept aan.

Maal de dadels samen met de havermout en cacaopoeder in een keukenmachine tot een grove massa. Verwarm de kokosolie met de honing en de vanille aroma en giet dit over het mengsel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en laat de bodem opstijven in de koelkast. Ongeveer een half uur tot een uurtje.

Verwarm een el van de kwark in een pannetje en voeg daarbij 4 blaadjes gelatine toe. Roer dit snel door met een garde of lepel zodat alle gelatine goed oplost. Voeg dit toe aan de rest van de kwark en voeg daarbij het zakje vanille suiker en een tl vanille aroma. Het zakje vanille suiker is optioneel, maar wij houden wel van een beetje zoetigheid.

Schil de sinaasappels en pureer deze met een staafmixer. Verwarm dit in een pannetje en voeg daarbij de overige blaadjes gelatine. Roer weer goed door totdat alle gelatine is opgelost. Laat het even afkoelen.

Pak de bakvorm uit de koelkast en giet als eerste de kwarkvulling op de bodem en daarna het sinaasappelmengsel. Laat de kwarktaart zeker 4 uur opstijven in de koelkast. Ik heb hem er de hele nacht in laten staan. Hij is dan zeker genoeg opgestijfd en je kunt in de ochtend gelijk genieten van dit heerlijke sinaasappeltaartje.

Ik heb de taart nu in kleine stukjes gesneden, maar maak de stukken zo groot als je zelf wilt! In z’n geheel op tafel of in mooie stukjes voor bij de Paasbrunch.

Hele fijne Paasdagen, geniet van alle chocolade eitjes en van elkaar!

Sinaasappeltaartjes

 

Een gedachte over “Sinaasappeltaartjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.